Поблизу Львова селяни на дорозі встановили блок-пост

Опубліковано:

В с. Рясне-Руське неподалік Львова, жителі встановили блокпост, аби не допустити заїзду техніки на земельну ділянку, на якій Львівська міськрада планує збудувати індустріальний парк.

Сьогодні, 17 травня, селяни домоглися демонтажу паркану біля ділянки, встановленого забудовником, інформує “Дивись інфо”.

“Уночі компанія, яка нібито володіє цією земельною ділянкою, почала встановлювати металоконструкції і паркан. Громада зорганізувалася і прийшла на місце події. Люди проти будівництва там індустріального парку, оскільки споконвіку там були їх городи. Щодо виділення цієї землі під індустріальний парк відкрито кримінальне провадження”, – повідомив громадський активіст О.Долінський.

З його слів, на місце події прийшли близько 200 мешканців, активістів, учасників АТО. На переконання мешканців села, міський голова Львова незаконно продав під індустріальний парк ділянку, яка місту не належить.

Як повідомлялося, Львівська міська рада шукає компромісні рішення, аби врегулювати ситуацію, що склалась із землею під Індустріальний парк, де селяни з с. Рясне-Руське облаштували городи. На початку весни там почали встановлювати підстанцію, однак люди вийшли на пікет і перешкодили роботі техніки.

Раніше йшлося про те, що міський голова Львова Андрій Садовий хоче приєднати до міста село Рясне-Руське, аби легалізувати незаконно продані землі на території цього населеного пункту.

Про Захід