В області вилучено 47 000 пачок безакцизних цигарок

Опубліковано:

Прокуратура Закарпатської області продовжує викривати місця незаконного виготовлення, зберігання та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів на території краю.

Прокурорами відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Закарпатської області, спільно з працівниками Головного управління Державної фіскальної служби в Закарпатської області та оперативно-розшуковим підрозділом Західного регіонального управління ДПС України Мукачівського прикордонного загону, встановили факти зберігання та подальшого збуту підакцизної групи товарів на території одного з прикордонних районів області.

Сьогодні, з метою запобігання розповсюдження фальсифікованих цигарок по всій території області, у ході проведення огляду в одному з домоволодінь вказаного району, прокуратурою виявлено та вилучено 47 000 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку України, підготовлених до незаконного переміщення через державний кордон України, орієнтовною вартістю на суму понад 1 млн. грн.

За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів або інших підакцизних товарів), санкція якої передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 17000 грн. до 34000 грн.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, після чого буде вирішено питання про здійснення повідомлення про підозру за вказаною статтею КК України.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

Про Захід