Львівська митниця ДФС очищується від хабарників

Опубліковано:

Керівництво митниці ініціювало дисциплінарне провадження стосовно працівника, дії якого призвели до протиправної діяльності (одержання неправомірної вигоди у розмірі 400 доларів США за заниження митної вартості товару). Його відсторонено від виконання службових обов'язків. Питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності буде прийнято за результатами дисциплінарного провадження. Крім того, правоохоронні органи проводять досудове розслідування в рамках кримінального провадження. Міру його відповідальності за вчинення злочину визначить суд.

Львівська митниця ДФС у взаємодії з представниками правоохоронних органів вживає системних заходів, спрямованих на протидію корупційним проявам серед особового складу митниці, виявлення та притягнення до відповідальності нечистих на руку працівників. З початку року призначено 21 тематичну перевірку та 5 службових розслідувань. За результатами уже завершених притягнуто до відповідальності 9 осіб.

Такі заходи мають позитивні наслідки. Так, упродовж останніх трьох місяців зафіксовано два випадки, коли працівники митниці відмовлялись від запропонованої неправомірної винагороди та повідомляли про це правоохоронні органи. В обох випадках стосовно осіб, які пропонували хабарі, відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Про Захід