На Закарпатті стартував всеукраїнський флеш-моб “ЄвроМарафон” (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні з КПП “Тиса” стартував всеукраїнський флеш-моб “ЄвроМарафон”.

Символічно він припав на день, коли у Європейському парламенті проходить церемонія підписання угоди про безвізовий режим. Саме цій історичній події і присвячена акція, яка полягатиме у естафетній передачі прапора Євросоюзу, подарованого європейськими парламентарями, від кордону з ЄС до протилежного кінця України – кордону з Росією.

Зранку прапор Євросоюзу молодь розгорнула на КПП “Тиса” в Чопі – найзахідніших воротах України. Звідти його автоколоною повезли до Ужгорода. Там, на в'їзді до міста, прапор зустрічала колона велосипедистів, місцевих активістів з кількох міських велоклубів.

Патріотично вбрані велосипедисти у супроводі патрульної поліції провезли прапори Євросоюзу та України через вулицю Минайську та проспект Свободи до площі Народної. Там їх зустрів голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, котрий у вітальному слові зауважив, що нарешті Україна зробить ще один крок у напрямку кращого майбутнього – повернеться до великої європейської родини.

Після передачі прапора Євросоюзу, велосипедисти знову у колоні та супроводі поліції поїхали містом – цього разу, накинувши прапора на плечі одного з велоактивістів, повезли його у напрямку Мукачева.

Загалом на Закарпатті зупинок у прапора більше не буде. Ще сьогодні його мають зустріти в Івано-Франківську, завтра він проїде Львів, Рівне та Житомир. 19 травня через Київ і Полтаву його повезуть до Харкова. А 20 травня символ Євросоюзу зустрічатимуть у Краматорську, Сєверодонецьку та кінцевій точці подорожі – селищі Мілове Луганської області.            

Зауважимо, що організатором “Євромарафону” стала партії “Солідарність” – “Блок Петра Порошенка”. Парламентська фракція цієї партії, як найбільша в коаліції Верховної Ради, доклала найбільше зусиль для розробки і прийняття законопроектів, які дозволили отримати безвізовий режим з Євросоюзом. Назва “Євромарафон” символізує, власне, довготривалий марафон, який довелося пройти Україні на шляху до безвізу. 

“Про Захід”

Про Захід