Закарпатські рятувальники підготувалися до зими (ФОТО)

Опубліковано:





 28 листопада начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей перевірив готовність Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що дислокується в Ужгороді, до осінньо-зимового періоду. Даний підрозділ обрано не випадково, адже саме тут, зосереджена більшість спецтехніки, яка, в разі потреби, залучається для ліквідації надзвичайних подій та ситуацій на всій території краю.

Особливу увагу в ході інспектування Мирослав Васильович звернув на технічний стан рятувального автопарку, пунктів життєзабезпечення та обігріву. Також були відкориговані розрахунки сил і засобів підрозділу на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних із ускладненням метеорологічних умов, які можуть спричинити порушення нормального функціонування об'єктів життєзабезпечення населення, порушення руху на автомобільних шляхах області.

Окрім цього були уточнені плани оперативного реагування та взаємодії з іншими службами життєзабезпечення області в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та аварій, характерних для зимового періоду.

“Враховуючи досвід минулої зими, ми вже зараз прогнозуємо та визначаємо місця, де можуть утворитися затори на автошляхах області через несприятливі погодні умови. На ділянки доріг, що є найбільш проблемними, за несприятливих погодних умов здійснюватиметься передислокація техніки підвищеної прохідності: автомобільних тягачів, сил та засобів обласних підрозділів ДСНС. А у випадку значного пониження температури повітря, можемо й розгорнути пункти обігріву не лише обабіч доріг для водіїв, а й на території населених пунктів. Такі перевірки – важлива частина підготовки служби до успішної ліквідації можливих надзвичайних ситуацій зимової пори. Вони допомагають організувати тісну взаємодію усіх сил задля порятунку людей”, – зазначив під час інспектування Мирослав Щербей.

У ДСНС України у Закарпатській області


Про Захід