Волинянам на городи більше не звозитимуть трупи тварин?

Опубліковано:

Станом на сьогодні, 15 травня, ситуацію, яка склалася навколо діяльності Ковельської філії “Укрветсанзаводу”, стабілізували.

Держпродспоживслужба повідомляє, що в Україні нині працюють лише 9 аналогічних установ, однак на всіх  є проблеми, пов'язані з недостатнів державним фінансуванням, безгосподарністю і зловживаннями керівництва, повідомляє “СВ”.

У грудні минулого року було звільнено гендиректора “Укрветсанзаводу” і призначено в.о. керівника. А, на початку 2017 року було проведено ревізію фінансово-господарської діяльності “Укрветсанзаводу” і його Ковельської філії зокрема, де було виявлено чимало порушень.

Що стосується ситуації в Ковелі, був наказ попереднього керівництва заводу про утилізацію побічних продуктів тваринного походження шляхом компостування. У результаті, відходи бездумно і неконтрольовано закопували не лише на території філії, а й за її межами. 

Цей наказ скасовано ще в березні і нині компостування не здійснюється. Так само у березі було призупинено роботу філії, а заводу заборонили приймати відходи тваринного походження до повної утилізації вже накопичених відходів. Зараз на філії проводять лише утилізаційні роботи.

Про Захід