Сергій Федака представив нову збірку поезії

Опубліковано:





Сьогодні, 28 жовтня, закарпатський політолог, журналіст та письменник Сергій Федака представив свою 4-ту збірку поезії “Калейдоскоп календаря”.
Поет відзначив, що між попереднім і новим збірником минуло вже багато часу − попередня книжка вийшла у 2008 році: “На ювілеї колеги, друзі питали в мене про нові твори, мовляв, пауза вже затягнулася. За цей час у комп'ютері накопичилося чимало віршів. Після того, як я їх систематизував, вийшло 6 тематичних блоків. І цей шестикутник у мене викликав асоціацію з одною з улюблених іграшок − калейдоскоп.”

За словами Сергія Федаки, у збірці вміщена здебільшого історична та політична лірика, також є поетичний щоденник за період з 2005 по 2013 рік. Охоплено різні періоди історії, зокрема закарпатської. Крім того, створено узагальнені портрети сучасних закарпатських політиків.

Перший розділ називається “Реінкарнація”, де поет веде монологи від імені різних історичних персонажів. Є як закарпатські персонажі − Федір Корятович, Федір Потушняк, так і відомі постаті світової історії. Як зазначив Сергій Федака, історичні постаті здебільшого “обирали” його самі: “Наче вибрали мене своєрідним медіумом. Це містичний, але дуже приємний стан.”

“Другий розділ − “Алхімія влади” − це поезія більш дотична до мого амплуа політичного журналіста. Наприклад, показана закарпатська політика у людському вимірі”, − розповів письменник. Третій розділ − римований щоденник. Також є рубрика альбомної лірики − це вірші присвячені близьким і рідним людям. Наступний розділ − “Богемська богема”, поезія присвячена історичним постатям Чехії.

П'ятий − має стосунок до 200-т річчя Тараса Шевченка. Кожний вірш написаний від імені Кобзаря, як він сприймає моменти своєї біографії, обставини, постаті, друзів, жінок, недругів, навіть сучасні реалії. Зокрема є вірш “Палає стадіон “Динамо” про відомі події нещодавнього часу.

“Сподіваюся, що книжка різноманітна, калейдоскопічна, несподівана, кожен зможе знайти щось своє. Крім того, вихлюпнувши на папір вірш, я зможу йти далі, і братися за щось нове.”, − зауважив Сергій Федака.


Про Захід