На Закарпатті за зберігання бойової зброї засуджений місцевий мешканець (Фото)

Опубліковано:

Набрав законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно місцевого мешканця, обвинуваченого за незаконне зберігання зброї та боєприпасів.
Чоловіка викрили співробітники СБУ в Закарпатській області під час розслідування справи з контрабанди бойової зброї та набоїв. Правоохоронці встановили, що цей місцевий мешканець спеціалізувався на ремонті та “підгонці” запчастин і комплектуючих до вогнепальної зброї.

Під час санкціонованого обшуку в помешканні підозрюваного співробітники СБУ виявили та вилучили три бойові пістолети німецького і словацького виробництва: Walter калібру 9 мм, Grand power P1, 40 набоїв калібру 9 мм, стволи, затвори та інші запчастини та комплектуючі до вогнепальної зброї.
Ужгородський міськрайонний суд визнав місцевого мешканця винним за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України та призначив йому 5 років позбавлення волі зі встановленням іспитового терміну 1 рік.
Речові докази у кримінальному провадженні, вогнепальна зброя, бойові набої та запчастини, підлягають знищенню.

Як повідомлялося раніше, налагоджений двома місцевими мешканцями контрабандний канал нарізної вогнепальної зброї торік перекрила СБУ. Контрабандисти ввозили “товар” з ЄС та продавали зброю клієнтам по всій Україні. Зловмисників співробітники спецслужби затримали на митних постах “Ужгород” і “Тиса” під час багатоетапної спецоперації. Обом обвинуваченим суд призначив по 5 років позбавлення волі зі встановленням іспитового терміну 2 роки кожному.

Прес-група УСБУ в Закарпатській області

 
 
 
Про Захід