Ужгородці фестивалили на “Майся Фест” (Фото)

Опубліковано:

Уже втретє в Ужгороді проходив фестиваль правильного сімейного відпочинку – “Майся Фест”. Цього року він – одна зі складових “Сакура Фесту”.
У неділю в Боздоському парку родини з дітками змогли скуштувати різноманітні смаколики. І це не лише традиційні бограч, шашлики, картопля, солодощі, а й веганська їжа.
Традиційно свої вироби представляють хенд-мейдери, зокрема, й постійні учасники Руху підтримки закарпатських військових, які допомагають нашим воїнам у зоні АТО.

Чи не найбільше розваг на “Майся Фест” було для діток – атракціони, аквагрим, можливість позмагатися, погратися, помалювати, спортивні змагання. Діти також “окупували” сцену – свої таланти представляли вокальні та танцювальні колективи, виконавці з ПАДІЮНУ, шкіл міста.
Кілька десятків учасників зібрав і вже теж традиційний велозаїзд – “Тур де Уж”. У ньому брали участь діти від 3 до 14 років, які опановували траси різної складності і отримали медалі та нагороди.
З Боздоського парку також стартували учасники забігу, який сьогодні проходить у різних країнах світу. Це благодійний захід, метою якого є збір коштів для пошуку методів лікування травм спинного мозку. У 2016 році Wings for Life World Run об'єднав 130 732 учасників 203 національностей, зібравши 6,6 мільйонів євро для єдиної цілі фонду Wings for Life – знайти методи лікування травм спинного мозку. В Ужгороді забіг відбувся за ініціативи “Uzhhorod Running Club”.
Сьогодні “Майся Фест” теж, обіцяють організатори, буде дуже цікавим. Зокрема, серед іншого, має відбутися і перше в Ужгороді змагання з перетягування канату між дитячими садочками, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

 

Про Захід