Графіка угорської художниці Каталін Голло експонується у Мукачеві

Опубліковано:

Вчора у картинній галереї Мукачівського історичного музею відбулося урочисте відкриття персональної виставки графічних робіт “Момент” художниці з Угорщини Каталін Голло. 

У відкритті експозиції взяли участь консул генерального консульства Угорщини у м. Ужгород Ласло Віда, директор Мукачівського історичного музею Михайло Белеканич, відомий художник, кандидат мистецтвознавства, член НСХУ Атілла Коприва, головний спеціаліст відділу культури виконавчого комітету Мукачівської міської ради Тетяна Туряниця, і, звичайно, художниця Каталін Голло.

Відкриваючи виставку, Ласло Віда, консул генерального консульства Угорщини в Ужгороді, зазначив, що дана експозиція є частиною мистецького проекту, який сприяє культурному обміну між країнами-сусідами Україною та Угорщиною.

Про художницю, яка є уродженкою Закарпаття, її творчий шлях та роботи, які представлені на виставці, вів мову кандидат мистецтвознавства, член НСХУ Атілла Коприва. 

Сама художниця зізналася, що всі свої роботи вона пропустила через власну душу, вкладаючи власні переживання, емоції і почуття.

Відчувається, що в роботах Каталін Голло дуже багато особистого, це своєрідне сполученння часу, який творить Вічність. Отримати особисте враження про графічні роботи Каталін Голло можна у картинній галереї замку протягом двох тижнів.

Мукачівська міськрада

Про Захід