На днях України в Кошице підписали низку угод про партнерство між містами України та Словаччини

Опубліковано:

Сьогодні, 4-го травня, в Ужгороді представник мера Кошиць з питань співпраці з Україною Едуард Бураш розповів про підсумки Днів України в Кошице, які проводили з 19 по 27 квітня.

Закарпатська делегація вже традиційно представляє край на заході. Однак цьогоріч було велике представництво з інших міст України.

Зокрема під час Днів був підписаний договір між містом Кощице та Кривим Рогом. Кривий Ріг висловив побажання стати Європейською столицею спорту в Україні. Зокрема, в рамках договору Кошице, яке вже було столицею спорту та столицею європейської культури,  допоможе місту підготуватися до здобуття цього звання.

Ще одна угода була підписана між містом Новодністровськ та містом Гельниця про співпрацю між містами-побратимами Новодністровськ (Україна) та Гельниця (Словаччина). Останнє, як відзначив, Едуард Бураш дуже цікаве в плані розвитку туристичної та велоструктур. Завдяки цьому договору Новодністровськ зможе вийти на різноманітні  програми європейського партнерства. Окрім того, готують перші дні Словаччини в Україні, що пройдуть у вересні в місті Новодніпровськ.

“Про Захід”

Про Захід