Візит делегації Представництва ЄС в Україні в Ужгороді

Опубліковано:

25-27 квітня на Закарпатті перебуває делегація Представництва Європейського Союзу в Україні, і в Ужгороді та Мукачеві проводяться численні заходи інформаційно-просвітницької кампанії “Будуймо Європу в Україні”. Мета всіх вуличних акцій, семінарів, тренінгів, “круглих столів” – поширення європейських цінностей та обізнаності українців щодо розвитку відносин між нашою країною та ЄС.

Керівники області та Ужгорода, зокрема, заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін, заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, начальники управлінь Закарпатської ОДА – зовнішньоекономічних зв'язків, інвестицій та транскордонного співробітництва і молоді та спорту – Рената Мойш-Шімон та Віталій Ерфан, науковці УжНУ, представники громадських організацій сьогодні взяли участь у засіданні “круглого столу” з аташе, прес-секретарем Представництва Європейського Союзу в Україні Давідом Стуліком щодо можливостей співпраці у сферах освіти, культури, спорту, молоді, ЗМІ та інформаційних ресурсів.

Також працівники відділів міжнародних грантових програм та інновацій і управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді Ужгородської міської ради взяли участь у зустрічі-дискусії “Програми ЄС в Україні: можливості співпраці та отримання фінансування”, яка проходила в готелі “Емігранд”. У конференц-залі цього ж закладу сьогодні відбулася також панельна дискусія для бізнесу “Вихід на ринки ЄС: можливості, шляхи, інструменти, а також успішні історії українських бізнесменів”. Тут ішлося про переваги, які надає Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі України з ЄС,поради з розвитку міжнародного бізнесу.

Із аташе, прес-секретарем Представництва Європейського Союзу в Україні Давідом Стуліком обговорили відкриття в Ужгороді інформаційно-консультаційного центру Представництва ЄС.

Завтра ж, 26 квітня, в Ужгороді на площі Театральній з 15.00 до 17.00 пройде вікторина на знання фактів про Європейський Союз з фотовиставкою “Впізнай миттєвості твоєї Європи”. Найактивніших учасників, які зможуть відповісти на питання про Європейський Союз та відносини України з ЄС, заохотять пам'ятними призами.

Про Захід