Як торік виконувалася обласна освітньо-культурна програма

Опубліковано:

На розгляд депутатів облради вносить проект рішення “Про хід виконання Програми забезпечення розвитку освіти, культури, традицій національних меншин області на 2016 – 2020 роки”.

У документі наголошується на найважливіших завданнях, що  виконані у звітному періоді. А це – задоволення освітніх, культурних, інформаційних потреб представників національних меншин; проведення культурно-просвітницьких заходів, спрямованих на формування толерантності, поваги до історії, мови, традицій представників різних національностей; забезпечення умов для здобуття освіти мовами національних меншин; розвиток самобутньої творчості національних спільнот.

Реалізація зазначених програмних завдань і заходів сприяє  позитивному іміджу області щодо реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин з метою зміцнення історично традиційної атмосфери міжетнічної злагоди і толерантно.  Джерело фінансування  програми – обласний бюджет. Обсяг коштів для виконання Програми  у 2016 році – 505,0 тис.грн. Фактичні обсяги та джерела фінансування програми у звітному періоді: за рахунок коштів обласного бюджету (КПКВ 250404) – 18,0 тис. грн.

Далі наголошується, що в області здійснюється послідовна робота з питань реалізації чинного законодавства України в контексті задоволення етнічної, мовної, культурної самобутності національних меншин.

Завдання, передбачені програмою загалом виконано, окрім двох заходів, один з яких було згідно з двосторонніми  домовленостями перенесено на 2017 рік (чергове засідання Двосторонньої українсько-словацької комісії з питань національних меншин, освіти і культури), інший  –  не відбувся у зв'язку з відкликанням його ініціатором (національно-культурним товариством)  листа про проведення заходу.

Прес-служба Закарпатської облради

 

Про Захід