На Закарпатті відбудеться фестиваль “Угочанська лоза”

Опубліковано:

20 квітня, о 13.00 в Ужгородському прес-клубі відбудеться прес-конференція організаторів дванадцятого відкритого фестивалю виноградарів-виноробів “Угочанська лоза”, який відбудеться 6-7 травня у Виноградові.

Детальніше про свято розкажуть:

–          Наталія Костелеба-Веремчук, голова організаційного комітету фестивалю “Угочанська лоза”, перший заступник голови Виноградівської РДА;

–          Вікторія Кормош, начальник відділу у справах преси, інформаційних технологій та зв'язку Виноградівської РДА;

–          Валентина Горнецкі,  завідувач сектору туризму та транскордонного співробітництва Виноградівської РДА

 

Фестиваль “Угочанська лоза” був заснований у Винградові у 2003 році. Після десяти успішно проведених фестивалів, зважаючи на складну ситуацію в країні, протягом двох років свято вина у Виноградові не проводили.

У 2017 році організатори вперше вирішили провести фінал конкурсу на кращі вина у форматі відкритої дегустації, яка пройде 4 травня 2017 року, на території готельно-розважального комплексу “Чорна гора”. Однією із основних новинок фестивалю буде впровадження “Екомістечка” в якому будуть представлені товари місцевих виробників еко-продукції.

Вперше за всю історію існування фестивалю головним гостем концертної програми буде народний артист України Степан Гіга.

Традиційно організатором “Угочанської лози” є Виноградівська районна державна адміністрація. Фестиваль покликаний сприяти популяризації туристичного потенціалу, відновленню традицій виноградарства та виноробства, розвитку народного мистецтва краю.

Про Захід