«Сакура Фест» – два тижні фестивалів та розваг для кожного

Опубліковано:

Сьогодні, 12-го квітня, в Ужгороді розповіли, які заходи чекають на ужгородців та гостей міста під час фестивалю”Сакура-фест. Як відзначив директор КП “Уж-фест” Василь Крайняй, це насправді буде навіть не один фестиваль, а конгломерат із кількох фестів, які послідовно відбуватимуться в місці в період цвітіння сакур: з 20-го квітня по 8-ме травня. 

Як відзначив Василь Крайняй, організатори намагалися зібрати найкраще, що є у місті, об'єднати в одне велике святкування, та запропонувати до уваги ужгородцям ітуристам. Загалом 20-шго квітня стартує перший з низки фестів – всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва “Під цвітом сакури”. Фестиваль вина “SakuraWine”, міжнародні змагання із танцювального спорту “UzhgorodOpen – 2017”, “Унгвар Спорт Фестш”, “EcoDays”, фестиваль-ярмарок “Сонячний напій”, лабораторія творчості “Зможуть усі”, “Fire Life fest”, “Ghetto Groove”, “Майся Фест”, велозахід “Uzhgorod Tour Open” та багато іншого. 

Олександра Мешко – “Uzhgorod Open – 2017”: “Триває підготовка до міжнародних змагань із танцювального спорту,який відбудеться 22-23 квітня, виходимо на фінішну пряму. Наразі подали заявки до участі судді та учасники з 20 країн світу трьох континентів. Також братимуть участь багато зіркових пар, які займають високі сходинки в рейтингах. На сьогодні заявлено 1020 учасників, з них приблизно 220 – це учасники із Закарпаття”. 

Організатор фесту “SakuraWine” Ольга Тоїчкіна”: “Фестпроходитиме 21-23 квітня у дворику, який прилягає до “Совиного гнізда”, а також у винних підвалах, де розташуються кращі закарпатські винороби. Буде багато дегустацій, лекцій та презентацій від винних експертів. Оскільки рожевий – це колір сакури, то заплановано облаштувати все у рожевих та білих кольорах. А рожеві сухі вина – це те, на що першим варто буде звернути увагу. Єдина вимога до учасників – вино має бути у скляній пляшці”. 

Ольга Василиндра організатор заходу “Унгвар спорт фест”: Захід відбудеться 23-го квітня на площі Театральній. У ньому буде брати участь низка закарпатських спортивних федерацій та організацій, наприклад, фехтувальники, легкоатлети, велоспортсмени, художні гімнастки тощо. Лабораторія творчості “Зможуть всі!” проходитиме 30-го квітня на площі Театральній. Там виступатимуть творчі колективи міста Ужгород, проходитимуть майстер-класи з виготовлення квітки сакури, гри на скрипці, акордеоні і багато інших цікавих атракцій”. 

Василь Крайняй розповів про “EcoDays”, який проходитиме 27-30 квітня та складтиметься з двох частин: міжнародної спеціалізованої виставки “Uzhgorod Energy Expo”, міжнародної науково-практичної конференції та фестивалюздорового способу життя. На фесті передбачено дитячу зону, фут-корт, ворк-шопи тощо, які будуть об'єднані темою здорового способу життя. До участі запрошуються виробникиеко-продуктів. А 28-30 квітня відбудеться фестиваль-ярмарок “Сонячний напій” на вулиці Льва Толстого, де будуть брати участь близько 40 представників винарень Закарпаття.  

Ірина Мартин “Fire Life fest” анонсувала заходи, які 1-2 травня проходитимуть на фестивалі вогню. Цьогоріч захід проходитиме з особливим розмахом. Зокрема, запрошені артисти із інших краї світу, а також циркові артисти, музичні гурти та виконавці. Також проходитимуть лекції та майстер-класи з жонглювання, ходіння на ходулях, театрального мистецтва та багато іншого. Передбачені дитячі зони та багато заходів спеціально для діток. Втім люди різного віку знайдуть цікаві атракцій на фесті. “Крім того, в перший день фесту хочемо встановити рекорд Закарпаття – виступ з найбільшої кількості артистів з вогнем”, – відзначила Ірина Мартин. 

Керівник танцювального колективу “Бліц” Олена Камінська: “6 травня у спорт-комплексі “Юність” відбудеться міжнародний фестиваль із хіп-хоп танцю, який складатиметься з двох частин: майстер-класів із хіп-хоп танцю та власне концертних виступів, на яких можна буде побачити велику кількість відомих танцюристів”. 

Сергій Денисенко анонсував одразу дві події в рамках “Сакура-фесту”: півфінальні ігри закарпатської ліги КВН 28-го квітня та 5-го травня, на яких цьогоріч буде багато цікавих новацій, та третій фестиваль “Майся Фест” – 7-8 травня. “Майся Фест” позиціонується, як фестиваль-пікнік, або фестиваль відпочинку. Передбачена і кулінарна частина, і вино, і локація хенд-мейдерів, і змагання та конкурси, водночас на сцені проходитимуть різноманітні виступи. Також буде табір для маленьких дітей, до участі в якому запрошують усіх, хто працює з дітками. Крім того, окрему локацію на фесті матиме “Рух підтримки закарпатських військових”, який проводитиме благодійні аукціони та заходи для підтримки армії”, – зауважив Сергій Денисенко.  

Микола Щадей керівник велоклубу “Лідер” розповів про комплексний велозахід “Uzhgorod Tour Open”, який включатиме не тільки змагання, але й заходи соціального спрямування. Зокрема, проходитимуть змагання з маунтинбайку для дорослих, де передбачений призовий грошовий фонд. Для тих, хто просто любить кататися на велосипеді, організовують масовий велозаїзд містом, задля актуалізації теми велосипедного способу життя та труднощів, з якими велосипедисти стикаються у місті. Разом з “Майся Фест” проведуть велозмагання для діток. 

Загалом ужгородців та гостей міста чекає максимально насичена та цікава двотижнева програма, в якій кожен знайде розвагу та заняття на свій смак та інтерес.  

“Про Захід” 

 

Про Захід