У Берегові встановили сучасні урни для сміття (Фото)

Опубліковано:

Центральна площа Кошута прикордонного містечка завжди була чиста та акуратна. Матиме вона ще елегантніший та респектабельніший вид, неабияку красу – на ній не смітитимуть ані берегівчани, ані гості Берегова. Справа в тому, що по периметру майдану співробітники управління міського господарства та благоустрою (нач. В'ячеслав Міщенко) встановили 10 сучасних урн для сміття. Замовили та придбали сміттєбаки на фірмі підприємця – фізичної особи Олександра Пархоменка. Ініціативу проявив міський голова Золтан Бабяк. До речі, вартість однієї “Урни-Євро” – 3300 гривень. Головний спеціаліст цього міського підрозділу Михайло Горзов (на знімку) з неабияким задоволенням розказав, як демонтовують старі урни, а тим, що в хорошому стані (на світлині), “подарують” друге життя.

Особливо у цьому плані старається технічний працівник Гаврило Варга із товаришем (див. фото). Вони удвох на тачці зі складу урну привезли ще в целофановій упаковці. І таких ходок здійснили аж десять. Коли точніше, то старі баки поставлять у інше місце. Загалом нові та сучасні урни прикрасять не тільки цю одну площу, але й вулицю Сечені. У місткостях продумано зручну конструкцію – від витягання осердя та аж до висипання сміття. Самі ж урни прикріплять спеціальними металевими стержнями, так що ніхто не розламає, на плечі не візьме та нікуди їх не понесе. Такі елегантні металеві баки – родзинка міського благоустрою. Особливо приємно, що зроблено це напередодні Великодня та прийдешнього Дня міста.

Зваживши на акуратність і євростнадарт, суперовий вигляд, вищезгадане управління вирішило замовити ще десять таких урн. А відтепер приказка, мовляв, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять, у Берегові матиме конкретний зміст. У центрі й насправді не смітитимуть, бо недопалки, різні папірці, шматки газет, пляшки, стаканчики можна бути кинути не під ноги й на бруківці затоптати, чи запхати за водостічну трубу, а таки доведеться опустити непотріб у сміттєбак. Саме тут і бере початок висока культура поведінки, краси людей на вулиці. Хай завжди буде порядок…
 

Михайло СИНЬООКИЙ

Про Захід