Як закарпатські рятувальники дітей правилам безпеки навчали (ФОТО)

Опубліковано:





В рамках проведення Тижнів знань співробітники оперативно-рятувальної служби Закарпатської області продовжують проводити навчальні бесіди з дітьми. Адже найважливішою передумовою безпеки дитини є прищеплення їй з раннього віку необхідних знань у сфері пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності.

Так, сьогодні, 24 жовтня на екскурсію до рятувальників 14-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Ужгорода завітали школярі ЗОШ №17, що в обласному центрі.

Рятувальники організували для дітей заняття, під час яких відпрацьовувались алгоритми поведінки в небезпечних ситуаціях. Юнаки та дівчата отримали масу вражень від демонстрації можливостей пожежно-рятувального обладнання та спорядження, до того ж мали змогу зблизька ознайомитись з пожежним автомобілем та приміряти одяг рятувальників. Під час бесіди з рятувальниками діти поглибили свої знання з безпеки життєдіяльності, отримали інформацію про різні надзвичайні ситуації, зокрема їх причини та наслідки. Вони не тільки згадали вивчене, а й дізнались багато нового стосовно професії пожежного-рятувальника.

А вчора, 23 жовтня, таку ж інформаційну роботу з дітьми проводили й працівники Берегівського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області у ході пожежно-профілактичного відпрацювання села Велика Бакта. Окрім роз'яснювальної роботи серед дорослого населення рятувальники завітали й до місцевої школи та дитячого садочка. У доступній для кожної вікової категорії формі розповіли дітям як потрібно поводитися на вулиці, як необхідно діяти під час пожежі, як правильно користуватися вогнегасником. Також роз'яснили основні правила поведінки в побуті, при експлуатації побутових електроприладів та при знаходженні вибухонебезпечних предметів.

Для навчального закладу рятувальники також надали наочні агітаційно-профілактичні матеріали, за допомогою котрих було оновлено шкільний куточок з правил безпеки життєдіяльності.

У ДСНС України у Закарпатській області


Про Захід