Львівські митники затримали велику кількість ювелірних виробів та ікон зі срібла

Опубліковано:

Сьогодні, 05.04.2017, вночі в пункт пропуску “Краковець” заїхав рейсовий автобус “Швайнфурт – Одеса” з пасажирами, який прямував з Республіки Польщі до України під керуванням громадянина України.

Під час огляду цього автобуса у митників виникла підозра щодо наявності в ньому товарів та предметів, обов'язкових для письмового декларування, і товарів та предметів, заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України. Тож під час митного контролю в багажному відділенні автобуса у картонній коробці серед документів виявлено не задекларовані за встановленою формою вироби з металу сірого кольору в асортименті: ланцюжки, персні, сережки – загалом 92 елементи. Кожен виріб було запаковано в поліетиленовий пакетик та до кожного з них прикріплено бирку з написом „SILBER 925″та зазначенням ціни в Євро.

Раніше в цьому ж пункті пропуску у громадянина України вилучили 157 нових ікон виробництва Греції, які він намагався ввезти в Україну без декларування.

Так громадяни України намагалися перемістити через митний кордон України товари, не заявивши за встановленою формою точних відомостей про переміщуваний товар. Зазначені дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених статтями 471 та 472 Митного кодексу України.

Товари вилучено. Їх скерують на експертизу для визначення вартості, інформує ГУ ДФС у Львівській області.

Про Захід