Закарпатські рятувальники розпочали тиждень знань

Опубліковано:

Від сьогодні в Україні розпочались Тижні знань з основ безпеки життєдіяльності метою яких є профілактика дитячого травматизму, популяризація знань правил безпеки у повсякденному житті, здорового та активного способу життя серед учнівської молоді та студентства. Не є виключенням вони і для Закарпаття.

Сьогодні, 03 квітня, один з перших таких заходів відбувся в Ужгородському коледжі культури та мистецтв. Від охочих послухати лекцію від рятувальників не було відбою. Актова зала була майже повністю заповнена студентами, які з нетерпінням чекали на рятувальників, бо знали, що побачать і почують багато цікавого.

Розпочала зустріч із підлітками викладач навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області Тетяна Рябчук. Вона розповіла наскільки важливим для безпечного життя є дотримання відповідних правил і до яких непоправних наслідків призводить нехтування ними, підкріпивши свою розповідь навчальними відеофільмами про первинний засіб пожежегасіння – вогнегасник та до яких наслідків призводить пожежа

А потім розпочалась практична частина виховного заходу, яка, до речі, є на найцікавішою для підростаючого покоління. На подвір'я коледжу приїхав пожежний автомобіль MAN. Під час показу спецтехніки підлітки із неабиякою зацікавленістю розглядали автомобіль та аварійно-рятувальне обладнання, за допомогою якого вогнеборці щодня ліквідовують надзвичайні ситуації та рятують людей. Учням показали автомобіль в роботі, а також провели повне бойове розгортання. Усім бажаючим дозволили приміряти рятувальне спорядження, що викликало у присутніх неабияку радість та захоплення.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

 

 

Про Захід