Від 1 квітня в українських аптеках пацієнтам видаватимуть медикаменти безоплатно за наявності рецепту від лікаря

Опубліковано:

Профільне міністерство забезпечить безкоштовними ліками три групи хворих, повідомляється у сюжеті “Сніданок з 1+1”.

На програму МОЗ виділили 500 мільйонів гривень. Йдеться про фінансування медичних засобів для людей, які страждають на діабет другого типу, бронхіальну астму і серцево-судинні захворювання.

Отримати безкоштовно ліки можна, якщо на руках є рецепт від лікаря не на конкретний препарат, а на речовину, що діє. При цьому видаватимуть найдешевший препарат. Відтак, доведеться відмовитися від імпортних засобів. Якщо є бажання придбати закордонний аналог, потрібно буде лише доплатити різницю в ціні.

Загалом хорошій новині зраділи не всі українці. Комусь соромно брати подачки, кому ліньки ходити до лікаря за рецептом.

Також не всі розуміють чому програма розповсюджується тільки на три групи хворих. Вибір щодо зазначених груп хворих був здійснений, оскільки в Україні саме діабет другого типу, бронхіальна астма і серцево-судинні захворювання — перша причина смертності населення. Крім того, у МОЗ пояснюють, що забезпечити безкоштовними ліками усіх просто не мають змоги.

Які саме речовини потрапили до урядової програми, можна прочитати на сайті уряду за цим посиланням. Перелік аптек, де видаватимуть безкоштовні препарати, має з'явитися від 1 квітня.

Про Захід