В Ужгороді поліція затримала трьох чоловіків, які вимагали від іноземця гроші

Опубліковано:

Вчора, 30 березня, ввечері до поліції звернувся громадянин іноземної держави та повідомив, що троє невідомих осіб у його знайомого, також іноземця вимагають грошові кошти. Заявник став свідком того, як невідомі особи підсіли в автомобіль до його товариша та примусили їхати в невідомому напрямку.

Працівники обласного управління карного розшуку Закарпатської поліції встановили місце перебування автівки потерпілого, наздогнали, заблокували виїзди та затримали вимагачів. Їх було троє – всі місцеві, працівники приватної охоронної фірми. З'ясувалося, що чоловіки декілька годин, погрожуючи фізичною розправою, не випускали іноземця з його авто та вимагали 50 тисяч доларів.

У злочинців працівники поліції вилучили ножі, рукавиці, маски та пластикові хомути, які вони, ймовірно, мали намір застосувати до потерпілого.

За цим фактом в поліції розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 189 Кримінального кодексу України, тобто вимагання. Всіх учасників злочинної групи поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Сьогодні слідчий звертатиметься до суду з клопотанням про обрання злочинцям міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Про Захід