Мукачівські рятувальники навчали селян правилам пожежної безпеки

Опубліковано:

Співробітники Мукачівського міськрайонного відділу провели профілактично-роз'яснювальну роботу серед мешканців смт Чинадієво. До пожежно-профілактичного відпрацювання рятувальники долучили депутатів селищної ради та найактивніших мешканців населеного пункту.

Перш за все, рейдової групи відвідали будинки, де мешкають самотні люди похилого віку, багатодітні сім'ї та неблагонадійні особи, які перебувають на обліку в установах соціального захисту. Під час візитів до осель громадян рятувальники нагадували про необхідність бути пильними при використанні відкритого вогню, газового обладнання та електроприладів. Також під час бесід наводили громадянам приклади пожеж, що виникали у Мукачівському районі та розповідали про причин їх виникнення.

Зараз, у зоні особливої уваги фахівців ДСНС перебувають пожежі викликані загораннями сухої рослинності та сміття, тож під час розмов із громадянами вогнеборці  звертались до  людей із проханням  не спалювати суху рослинність а краще компостувати її.

Окрім дорослих рятувальники навчали й підростаюче покоління. Після подворового обходу надзвичайники завітали до місцевої ЗОШ І-ІІІ ст. де було проведено планове відпрацювання нормативів евакуації учнів та працівників із будівлі навчального закладу. Після тренування школярам було продемонстровано пожежний автомобіль та його обладнання. А для того, аби захід відбувся не тільки цікаво, а й жваво, рятувальники провели змагання на швидкість одягання бойового одягу та спорядження вогнеборців.

Для кращого засвоєння отриманої інформації усім охочим рятувальники роздали  листівки  із правилами пожежної безпеки.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід