Відбулася зустріч у Ніредьгазі з обговорення грантових програм

Опубліковано:

Деталі написання спільних ґрантових проектів обговорили напередодні на зустрічі в Ніредьгазі заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак та віце-мер нашого угорського міста-побратима Аттіла Ульріх.

Власне про саму зустріч сторони домовилися 10 березня ц.р. під час конференції “Євроінтеграційний досвід Угорщини для українських органів місцевого самоврядування”. Тоді, зокрема, заступник мера Ніредьгази представив програму розвитку міста, розповів про плани розвитку об'єктів інфраструктури, культури, освіти, спорту, будівництва і ремонту доріг, туристичних об'єктів, озеленення.

Олександр Білак передав вітання від міського голови Ужгорода Богдана Андріїва меру Ніредьгази доктору Ференцу Ковачу, подякував також за запрошення та можливість узяти участь у конференції, де презентували проекти розвитку Ніредьгази. “Усе, що ми почули, ще раз підтвердило наші прогнози й очікування стосовно напрямків тієї проектної роботи, яку ми вже і розпочали разом з Ніредьгазою”, – сказав Олександр Білак.

Представники міст-побратимів зійшлися на тому, що зараз зосередять зусилля на написанні великого грантового проекту і запросять до участі в ньому ще одне українське місто – Івано-Франківськ, а також Сату-Маре та Бая-Маре з Румунії, Вельке Капушани, Пряшів та Михайловці зі Словаччини.

Це буде інформаційно-культурний ґрантовий проект, який популяризуватиме і кожну з країн, і безпосередньо міста-учасники, сприятиме промоції і підняттю їхнього іміджу, дозволить покращити туристичну привабливість. Як зауважив Аттіла Ульріх, Ніредьгаза постійно проводить широкі рекламні кампанії, щоб чим більше гостей приїжджало, однак скільки вони не працювали у цьому напрямку, цього все одно ніколи не буває достатньо.

Як акцентували на зустрічі, від кожного міста, регіону, країни, потрібно взяти найкраще та рекламувати місцевий унікальний продукт, історико-культурні і туристичні родзинки.
Обговорили також і інші перспективні проекти, зокрема у сфері розвитку транспортної інфраструктури, відеомоніторингу, співпраці закладів охорони здоров'я та освіти.

Ужгород та Ніредьгаза приймають спільні рішення, готують разом проекти, спільно крокують далі – таким був підсумок зустрічі. Також представники міст-побратимів домовилися наприкінці кінці квітня провести зустріч із представниками усіх міст-імовірних партнерів.

Після обговорення питань відвідали інформаційно-туристичний центр Ніредьгази, де ознайомили з туристичними продуктами українською мовою.

Про Захід