Президія обласної ради розглянула 55 питань, актуальних для нашого краю

Опубліковано:

Вони вносяться 23 березня п.р. на розгляд обласних обранців у ході другого пленарного засідання шостої сесії.

У вівторок, 21 березня, члени президії у складі голів постійних комісій і керівників депутатських фракцій узгодили порядок денний та регламент другого пленарного засідання 6-ої сесії Закарпатської облради, проаналізували критичні зауваження та пропозиції, висловлені депутатами під час  обговорення проектів рішень у комісіях.

Відкриваючи засідання, головуючий Михайло Рівіс наголосив, що депутати працювали у комісіях активно, злагоджено і продуктивно. На доказ тому – низка критичних зауважень, доповнень і пропозицій щодо цільових, регіональних програм у сфері освіти, охорони здоров'я, спорту,  туризму, майнових питань. Після чого президія розглянула детально кожну пропозицію до поданих 55 проектів рішень, які вносяться на розгляд порядку денного другого пленарного засідання шостої сесії.

Так, пропонується розглянути депутатські запити та заслухати інформацію Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області про його роботу  упродовж 2015-2016 років, а також внести  зміни до ряду регіональних програм у сфері розвитку системи зв'язку,оповіщення, зайнятості, оздоровлення та відпочинку дітей, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту та ін. 

Уважно розглянули та рекомендували члени президії до порядку денного низку проектів про хід виконання окремих галузевих обласних і регіональних програм. До прикладу, Програму розвитку дошкільної освіти у Закарпатській області на період до 2017 року рекомендовано продовжити  на  п'ять років. А Програму розвитку освіти Закарпаття на 2013–2022 роки – розширити в частині залучення коштів з грантових проектів.

Підтримали члени президії слушну пропозицію постійної комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, яка, розглядаючи питання “Про хід виконання Регіональної програми з ремонту та утримання автодоріг загального користування на 2015-2018 рр” рекомендувала департаменту ЖКГ розробити проект Звернення Закарпатської обласної ради до вищих державних органів влади щодо прискорення доведення індикативних показників надходжень митних платежів до Закарпатської митниці Державної фіскальної служби України. Адже від їх перевиконання в рамках експерименту, куди включено і Закарпатську область, кошти мають надходити до обласного бюджету на ремонт вщент розбитих закарпатських доріг.

Також президія підтримала і пропозицію постійної комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, яка в ході розгляду питання “Про виконання Програми підвищення ефективності функціонування ЗОКП “Міжнародний аеропорт “Ужгород” на 2013-2016 рр”  рекомендовано департаменту ЖКГ розробити проект Звернення до вищих ешелонів влади щодо вжиття дієвих заходів, спрямованих на розв'язання проблемних питань діяльності закарпатського летовища. Крім того, вирішили запросити у сесійний зал в.о. директора аеропорту, аби поспілкуватися з ним по суті.

Після чого погодили розгляд у сесійній залі  ряду питань про надра, майно, затвердження окремих звітів про роботу керівників обласних закладів та установ.

Активну участь в обговоренні порядку денного взяли члени президії: Петро Добромільський, Віктор Русин,  Мирослав Білецький, Оксана Біров, Олександр Ледида, Пейтер Чаба, Василь Кошеля.

У підсумку конструктивного діалогу та жвавої дискусії президія рекомендувала доопрацьовані проекти рішень до розгляду на другому пленарному засіданні шостої сесії, яка запланована на 23 березня 2017 року.

Прес-служба Закрпатської облради

Про Захід