У селі на Рівненщині вода в колодязях отруєна нітратами

Опубліковано:

З села Курозвани Рівненської області 3 березня у Гощанську ЦРЛ госпіталізували двомісячну дитину з отруєнням. Її доправили у реанімаційне відділення обласної лікарні. Медики визначили, що недуги схожі на отруєння метгемоглобіном. Це пов'язано із вживанням води з нітратами. Мама дитини повідомила, що розводила дитячу суміш водою з криниці. 13 березня дитину виписали додому у задовільному стані.

За словами фахівців, вода з нітратами вельми небезпечна для дітей віком до трьох років. Їм не можна давати воду з колодязя. Кип'ятіння її не знижує токсичність. Немає й фільтрів чи систем, які вилучають нітрати з води, інформує “Радіо Трек”.

Нітрати у криницю в Курозванах могли потрапити з полів, які обробляють агрохімікатами. Фахівці взяли проби води з чотирьох колодязів, розташованих на подівр'ях сімей, де є діти до 3-ох років. У трьох був перевищений вміст нітратів. Про небезпеку повідомили і сільського голову.

У лабораторному центрі кажуть, що останніми роками дуже часто в колодязях Рівненщини фіксують перевищення норм нітратів. 

Про Захід