Тячівські школярі завітали до місцевих рятувальників

Опубліковано:

15 березня учні 9-го класу загальноосвітньої школи № 2 міста Тячів завітали на екскурсію до рятувальників 8-ї державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Закарпатській області.

Метою екскурсії стало навчання підростаючого покоління загальним правилам пожежної безпеки, а також ознайомлення з роботою пожежно-рятувальної служби.

Розпочався захід із бесіди про правила безпеки. Співробітники ДСНС  у лаконічній і доступній для учнів формі розповіли про основні види небезпек у побуті, під час прогулянок на вулиці та відпочинку в лісі. Рятувальники застерегли учнів від розваг із сірниками; пояснили, як діяти, якщо пожежа все-таки трапилася. Також наголошувалося, що від вогню не можна ховатися в шафі, під ліжком чи деінде, а необхідно негайно кликати на допомогу дорослих.

Далі рятувальники продемонстрували технічне оснащення пожежно-рятувального автомобіля, яке необхідне для подолання надзвичайних ситуації чи пожеж. Діти побачили, як саме в аварійно-рятувальних роботах застосовується спеціальний інструмент. Вони мали змогу ознайомитися з тонкощами професії пожежника, змогли особисто побачити та приміряти захисне спорядження пожежних-рятувальників.

На завершення зустрічі з рятувальниками, діти пообіцяли відповідальніше ставитись до правил пожежної безпеки та цінувати власне життя й життя оточуючих.

 

 

                                           У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід