Львівські митники затримали велику партію нелегального вина

Опубліковано:

Учора, 14 березня 2017 року, ввечері в пункт пропуску “Шегині-Медика” заїхав рейсовий автобус “Жешув – Самбір”, який прямував з Республіки Польщі в Україну.

Під час візуального огляду автобуса у працівників митниці виникла підозра щодо наявності в ньому товарів та предметів, які є обов'язкові для письмового декларування, і товарів та предметів, заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України.

Під час проведення митного огляду транспортного засобу в салоні автобуса та багажному відділенні було виявлено не задекларовані жодним пасажиром велику кількість пляшок вина. Загалом 925 скляних пляшок по 0,75 л вина ігристого “Fragolino Rosse”, “Fesca”, “Mellow”, “La Duchessa”.

Вказаний товар не задекларував жоден із пасажирів автобуса, однак, як з'ясували митники, весь алкогольний крам належав одному з пасажирів автобуса, громадянину України, 28-річному мешканцю Львівщини. Про наявність зазначеного товару він під час декларування та усного опитування не заявив, у митній декларації не вказав, тобто порушив ст. 257 Митного кодексу України, проте визнав його своєю власністю після митного огляду, інформує ГУ ДФС України в Львівській області.

За цим фактом за ознаками порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України, складено протокол. Товар вилучено. Його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

 

Про Захід