Про що спілкувався з журналістами в Ужгороді голова СБУ – Василь Грицак

Опубліковано:

Сьогодні, 14-го березня, в УжНУ відбувся круглий стіл з приводу 78-ї річниці Карпатської України за участі голови Служби безпеки України – Василя Грицака. Очільник служби безпеки держави відвідав Закарпаття з робочим візитом та за нагоди виголосив вітальне слово і вручив державні відзнаки на круглому столі в УжНУ.

Потому голова СБУ зустрівся з представниками ЗМІ, яким прокоментував актуальні питання.  “Я не бачу такого, аби там був силовий розгін, з людьми була проведена робота і їх відпустили. Ніхто ж нікого не побив, наскільки мені відомо, чи є якась інша інформація? Неможна поступати таким чином, що друзям все, а ворогам закон. В будь-якому разі, чому офіцер служби безпеки, якщо немає перебувати десь зі зброєю, то й не перебуває. Чому в наших підрозділах є дисципліна, а якщо хтось її порушує, то ми порушуємо кримінальне провадження і проводимо розслідування. Ми не можемо допустити, аби по вулицях наших мирних міст і сіл гуляли люди зі зброєю. Я за тебе, аби всі могли висловитися, хай висловлять позиції депутати, місцеві ради, нехай це позиція. Але людям треба роз'яснювати, ніхто ще не збудував демократії махновськими методами”, – наголосив Василь  Грицак.

Щодо до того чи є прояви сепаратизму в Закарпатті голова СБУ зауважив, що попри те, що деякі гарячі голови розповідають казки, цього не буде, а СБУ буде як ніколи категорична, аби зберегти волю, незалежність та суверенітет держави.

“Про Захід”

Про Захід