Мукачівські рятувальники навчали школярів правилам пожежної безпеки

Опубліковано:

10 березня рятувальники Мукачівського міськрайонного віддлу провели інформаційно-роз'яснювальну роботу з школярами, щодо дотримання правил пожежної безпеки у екосистемах та лісових масивах краю, а також правильного поводження під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Захід відбувся у ЗОШ І-ІІІ ст. №13 міста Мукачева.

Учням 6-7 класів фахівці ДСНС розповіли про правила пожежної безпеки у побуті та під час навчання. Особливу увагу дітлахів звернули на заборону спалювання сухої рослинності та чагарників.

Аналогічний захід відбувся 9 березня у ЗОШ № 15 міста Ужгорода. В рамках проведення Місячника пожежної безпеки фахівці навчального пункту аварійно-рятувального загону спецпризначення провели з учнями 4 та 10 класів виховні години.

На старшокласників чекала серйозна та інформаційно насичена бесіда. Дітям розповіли про професію пожежного-рятувальника, проаналізували причини та наслідки виникнення пожеж на території краю, а також показали навчальний фільм про правильне користування вогнегасниками. А для учнів 4-х класів лектор провела інтерактивну гру “Сходинки до пожежної безпеки.

Допитливість дітей свідчить про те, що молодь прагне до безпечного та здорового способу життя. Рятувальники спробували під час цього заходу надати якомога більше корисної інформації, до того ж у доступній формі для дітей різного віку. Будемо сподіватися, що ці знання ніколи не стануть у нагоді, однак у разі потенційної небезпеки виникнення надзвичайної події чи пожежі кожен зорієнтується та буде знати як діяти та до кого звертатися

, інформує У ДСНС України в Закарпатській області.

Про Захід