На Закарпатті прикордонники та лісівники разом охоронятимуть кордон

Опубліковано:

На перші спільні патрулювання вийшли сьогодні прикордонники Чопського загону та працівники лісових господарств Закарпаття. Разом з лісничими правоохоронці обстежили просіки вздовж лінії кордону на ділянках відповідальності відділів “Гута”, “Великий Березний” та “Верховина Бистра”. Мета цих заходів – посилення контролю за дотриманням правил використання рослинного та тваринного світу, виявлення осіб, які намагаються порушити законодавство з прикордонних та природоохоронних питань.

Домовленість про спільні дії укладено у ході робочих зустрічей, які проходили протягом 6-9 березня на базі лісництв Ужгородського та Великоберезнянського лісових господарств. У нарадах брали участь начальники відділів прикордонної служби “Верховина Бистра”, “Стужиця”, “Новоселиця”, “Княгиня”, “Гута”, “Великий Березний” та “Ужгород”, а також керівники Ужанського національного природного парку, Ужгородського та Великоберезнянського лісгоспів.

Сторони домовились про взаємні зобов'язання. Так, лісничі братимуть участь в охороні кордону у складі громадських формувань, а також інформуватимуть підрозділи Держприкордонслужби про випадки порушень або підготовки до порушення законодавства з прикордонних питань.

З свого боку, прикордонники також зобов'язалися інформувати працівників лісгоспів про підготовку до порушення або порушення законодавства з природоохоронних питань, надавати допомогу лісничим у затриманні правопорушників.

Сподіватимемося, що спільні зусилля правоохоронців та лісівників стануть на заваді протиправним діям на кордоні, браконьєрству та незаконній вирубці лісу, і вже найближчим часом ми побачимо перші результати цієї співпраці.

Прес-служба Чопського прикордонного загону

 

Про Захід