Закарпаття збагатилось на 509,2 млн гривень

Опубліковано:

До місцевих бюджетів Закарпатської області протягом січня-лютого 2017 року надійшло понад 509,2 млн грн податкових платежів. Ця сума надходжень на 153,1 млн грн більша, ніж у відповідному періоді минулого року.

У Головному управлінні ДФС Закарпатської області зазначають, що основним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. Впродовж перших двох місяців 2017 року надходження цього податку склали 297 млн грн. Наступними за рівнем надходжень стали: єдиний податок – понад 94,3 млн грн; акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – понад 54,3 млн грн та плата за землю – понад 39 млн грн тощо.

У розрізі сплати податків та зборів до місцевих бюджетів, що контролюються органами ДФС області, найбільше надходжень забезпечено Мукачівською ОДПІ – понад 106,6  млн грн; на другому місці Відділення у м. Ужгороді Ужгородської ОДПІ – понад 106 млн грн; третє місце – Ужгородська ОДПІ – більше 68,6 млн грн.

Фахівці органів ДФС області зазначають, що вдале використання коштів, що надходять до місцевих бюджетів дозволить ефективно розвивати економіку регіону. Власне громади отримають можливість спрямовувати грошові надходження на особливі потреби населених пунктів.

Водночас слід відзначити високу податкову культуру громадян Закарпаття, які розуміють, що сплачуючи податки у повному обсязі, вони допомагають збільшити економічний розвиток та соціальне благополуччя як свого регіону, так і країни зокрема.

ДФС у Закарпатській області

 

Про Захід