Ужгородців запрошують на виставку кераміки та живопису

Опубліковано:

В атріумі будівлі Закарпатської облдержадміністрації та облради сьогодні представили виставку творів митців з України та Словаччини. 

Експонована добірка – результат роботи міжнародного творчого табору під назвою “ACROSS THE BORDER I” (“Долаючи кордони”), що тривав у серпні-вересні 2016-го року в с.Бежовце (неподалік від словацько-українського кордону).

Табір, у свою чергу, був організований в рамках проекту транскордонного співробітництва “Партнерство, опечатане глиною”, створеного громадською організацією “АNNOGALLERY” (Словаччина) за підтримки норвезького фінансового механізму й уряду Словаччини. Проект, що стартував у 2015-му році, вже встиг утілити чимало різноманітних творчих ініціатив обабіч кордону, зокрема, таких, що стосуються образотворчості (виставки, пленери тощо).

Відкрили виставку начальник управління культури облдержадміністрації Вікторія Фролова, ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник, голова обласної організації НСХУ Борис Кузьма, директор “АNNOGALLERY” Катаріна Смікова та митці-учасники проекту.

Під час виступів присутні обмінялися привітаннями і враженнями від виставки, а також наголосили, що в останні роки між Закарпаттям та Словаччиною помітно пожвавилась культурна співпраця, чим  значною мірою слід завдячувати Янці Буріановій, котра завершує дипломатичну місію на посаді Генконсула Словацької Республіки в Ужгороді.

З півсотні робіт у різних видах і жанрах мистецтва представили словацькі художники Міхал Фріц, Мілан Ладіка, Мартін Розенбергер, Павел Рошко, Пітер Смік, Яна Штефанкова, Юрай Ткачік та українські – Віктор Дерда, Олена Дерда, Василь Зимомря, Богдана Сивохоп, Ната Попова, Наталка Дідик-Мирончук, а також студенти Закарпатської академії мистецтв і Коледжу мистецтв ім.А.Ерделі.

Досі виставка вже побувала в десяти містах Словаччини. В Ужгороді вона триватиме до 9 березня, після чого добірку презентують у Києві.

Управління культури Закарпатської ОДА

 

Про Захід