Перечинські пенсійники консультували освітян

Опубліковано:

З метою інформування громадськості про основні напрями пенсійного забезпечення 27 лютого 2017 року спеціалістами Перечинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області проведено зустріч з трудовим колективом Костринської загальноосвітньої школи І ступеня Великоберезнянського району. 
Завідувач сектору обслуговування громадян по Великоберезнянському районі Олеся Сподарик та головний спеціаліст сектору платежів до пенсійної системи та контрольно-перевірочної роботи Ольга Байканич у ході зустрічі надали роз'яснення щодо умов і порядку виходу на пенсію за віком, за вислугу років. Розповіли про порядок виплати одноразової грошової допомоги при виході на пенсію за віком, механізму перерахунку та порядку виплати пенсій працюючим пенсіонерам. Олеся Юріївна зосередила увагу осіб передпенсійного віку на можливості завчасної подачі документів, необхідних для призначення пенсії та надали їх перелік. Також поінформувала про перехід органів Фонду на централізовану підсистему “Призначення та виплата пенсій” на основі електронної пенсійної справи, зазначивши про переваги впровадження нововведення.
Фахівці Фонду запропонували зареєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України та отримувати інформацію зі своєї облікової картки про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески з системи персоніфікованого обліку. Наприкінці зустрічі роздали буклети з пенсійної тематики.
Всі бажаючі отримали індивідуальні консультації та вичерпні відповіді на всі запитання щодо пенсійного забезпечення, інформує ГУ ПФ України в Закарпатській області.

Про Захід