Прокуратура показала оперативне відео до резонансної справи щодо хабарництва в Ужгородській міськраді (Відео)

Опубліковано:

Сьогодні, 28-го лютого, в Ужгороді заступник прокурора Закарпатської області Андрій Манькут повідомив про поточний стан резонансної “земельної справи” пов'язаної з працівниками Ужгородської міської ради – першим заступником міського голови Ужгорода Іштваном Цапом, депутатом міськради Станіславоом Пономарьовим та працівником одного з КП міста Олегом Громадським.

“Працівниками прокуратури завершено досудове розслідування. Тепер згідно кримінально-процесуального кодексу обвинувачені та їх представники зможуть ознайомитися з усіма матеріалами справи.

Лише тепер, не боячись зашкодити перебігу слідству, можемо проінформувати про результати в цьому кримінальному провадженні. Саме інформування громадськості є метою цього заходу”, – наголосив прокурор.

Зі слів прокурора, один з ужгородських підприємців хотів викупити земельну ділянку, на якій проводить підприємницьку діяльність, за близько 180 тисяч гривень. Площа земельної ділянки – 0,9 га. 45 тисяч гривень становила неправомірна вигода у разі вирішення.

“У справі фігурують Пономарьов і Цап, а також Громадський Олег, який і виконав левову частку небезпечної роботи у цій справі.

Людина звертається до органу місцевого самоврядування пише заяву щодо земельної ділянку, посадові особи обіцяють посприяти підприємцю у цій справі, і, зокрема, не збільшувати вартість земельної ділянки. Питання не вирішується до моменту отримання неправомірної вигоди”, – пояснив Андрій Манькут.

Але найголовніше, на брифінгу продемонстрували відео, на якому зафіксовані моменти домовленостей щодо вирішення питання щодо земельної ділянки та розміру неправомірної вигоди, а також факт передачі коштів посереднику. Журналіст Віталій Глагола на своїй сторінці в мережі фейсбук опублікував відео, яке показали у прокуратурі журналістам. 

 

Прокурор окремо відзначив, що дані ролики є монтованими для показу громадськості, а повна версія буде надана підозрюваним та захисникам до ознайомлення, а потому надана суду.

“Про Захід”  

Про Захід