Ужгородські студенти-міжнародники зустрічалися із громадськими активістами

Опубліковано:

Студенти факультету міжнародних економічних відносин Ужгородського національного університету опановуючи навчальну програму, прагнуть якнайповніше збагнути багатогранність життя краю, аби з часом активно прилучитися до вирішення важливих економічних, соціальних проблем, сприяти розвитку культури, духовності.

З такою метою цими днями відбулась цікава зустріч студентського активу факультету із громадськими активістами Закарпаття. Декан факультету – доктор політичних наук, професор Микола Палінчак запросив до розмови із студентами голову Асамблеї громадських рад Закарпаття Федора Харуту, співголову зазначеної Асамблеї – Надзвичайного і Повноважного Посла України в Швейцарії та Князівстві Ліхтенштейн у 2008-2014 роках Ігора Діра, голову громадської організації “Міжнародна організація ветеранів, пенсіонерів та працівників підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю “Єдність патріотів” Йосипа Лазара, керівника фермерського господарство “РАНЕТ”, Заслуженого працівника промисловості України, кавалера ордена “За заслуги” ІІІ ступеня СеменаТижука, голову Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, Заслуженого працівника культури України Василя Густі, підприємця, мецената, випускника факультету міжнародних відносин УжНУ Володимира Драгуна.

Розмова вдалася взаємно цікавою і корисною. Гості з приємністю сприйняли повідомлення декана Миколи Палінчака, про те, що надаючи важливого значення підготовці студентів до громадської роботи, на факультеті з 1 вересня 2017 року буде створено і належно обладнано аудиторію Асамблеї громадських рад Закарпаття.

Своїми думками про найактуальніші виклики сьогодення поділився Семен Тижук, наголосивши на проблемах, що виникли в результаті бойових дій на Сході України, закликав студентів до ролі у зміцненні України, піднесенні її престижу на міжнародному рівні.

Йосип Лазар зосередився на досвіді очолюваної ним організації в питаннях боротьби з корупцією – найбільшого суспільного зла і перешкоди подальшої розбудови України.

Про важливість громадського активу краю у підтримці розвитку культури, літератури, мистецтва наголосив у своєму виступі Василь Густі. Навівши приклади меценатської діяльності багатьох підприємців, розповів про результативну поїздку творчої групи письменників, журналістів на перевал Бескид у Воловецькому районі, де триває будівництво одного з найбільших у Європі, вкрай важливого для області, всієї України залізничного тунелю. Організував і забезпечив цю поїздку голова Асамблеї громадських рад Закарпаття Федір Харута. На завершення він прочитав вірші із своїх нових збірок “Закарпатська валюта” і “Світанок у День Анни”, удостоєної у 2016 році всеукраїнської літературної премії імені Павла Тичини.

У своєму виступі на зустрічі голова Асамблеї громадських рад Федір Харута розповів про надзвичайно важливе значення громадського активу краю і підтримці учасників АТО, дитячих будинків, спортивних організацій, онкохворих, соціально слабо захищених краян. Одним із кращих цього благодійного руху він назвав присутнього на зустрічі, колишнього студента факультету міжнародних відносин, а нині успішного підприємця Володимира Драгуна і вручив йому відзнаку Асамблеї громадських рад Закарпаття “Почесний громадський діяч” ІІ ступеню.

Володимир Драгун подякував за визнання й нагороду і звернувшись до студентів, закликав їх до дієвої, потрібної всім громадської роботи.

Ужгородський прес клуб

Про Захід