В Ужгороді в багатоповерхівці діяв наркопритон (Фото)

Опубліковано:

В Ужгороды в двокімнатній квартирі у багатоповерхівці на вулиці Заньковецької діяв наркопритон. Працівники Управління карного розшуку закарпатської поліції, а саме відділу боротьби з міжнародними та етнічними організованими групами і зллочинними організаціями, отримали оперативну інформацію про те, що в одній з квартир в багатоповерхівці на вулиці Заньковецькій в Ужгороді обладнано притон, де відвідувачі вживають марихуану й синтетичні наркотики. За даним помешканням було встановлено негласний нагляд з метою документування даного злочину.
Поліція встановила, що власником квартири є 26-річний ужгородець, який сам вживає наркотики. Він заборгував гроші своєму знайомому, 44-річному ужгородцю, котрий притягувався до відповідальності за наркозлочини. За борги молодший віддав старшому в користування свою 2-кімнатну квартиру, в якій той обладнав притон.
В середу, 22 лютого, оперативники обласного управління карного розшуку разом із слідчими обласного слідчого управління провели обшук в даному приміщенні та виявили там 17 відвідувачів, які вживали наркотики. Усіх їх було доставлено для освідчення в обласний наркодиспансер.
У ході обшуку помешкання поліцейські виявили близько 100 грамів марихуани, шприци із кристалічною речовиною, схожою на синтетичний наркотик первитин (метамфетамін). Вартість останнього на чорному ринку сягає 1000 доларів. Вилучено також електронні ваги, які використовувались для фасування наркотиків.
За даним фактом Слідчим управління ГУНП в Закарпатській області розпочато два кримінальні провадження: за ст.307 (Незаконне виробництво та збут наркотичних засобів) і ст.317 Кримінального кодексу України (Організація або утримання наркопритону).
Усі вилучені речовини направлено на експертизу. Вирішується питання про обрання 44-річному організатору наркопритону міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування, в ході якого буде встановлено коло осіб, причетних до даного злочину. Оперативники мають інформацію про те, що через даний притон раніше проходило до сотні наркоманів щодоби, в тому числі й неповнолітні, повідомив Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

 

Про Захід