6 закарпатців-мільйонерів задекларували майже 34 млн грн

Опубліковано:

З початку 2017 року закарпатці задекларували 89,5 млн грн доходів. Загалом декларацію про отримані протягом 2016 року доходи подали 949 громадян. В тому числі 416 громадян вже скористалися правом на податкову знижку та задекларували до повернення податку на доходи фізичних осіб на загальну суму 741,2 тис. грн.

Варто зазначити, що 90 громадян задекларували 11,5 млн грн доходу, отриманого у вигляді спадщини (дарунків). Ці декларанти нарахували 534,1 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Іноземні доходи задекларували 2 громадяни на загальну суму 55,7 тис. грн, з якого до сплати – 9,1 тис. грн ПДФО.

94 громадяни задекларували дохід від операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомого та/або рухомого майна на суму 32,6 млн грн. При цьому до сплати сума податку на доходи фізичних осіб – 417,1 тис. грн.

Відтак інші доходи задекларували 138 громадян на суму 11,7 млн грн. Визначено до сплати майже 36,2 тис. грн.

Значна кількість закарпатців надають майно в лізинг, оренду, житловий найм, декларуючи отримані доходи. З початку поточного року це зробили 97 фізичних осіб на загальну суму 6,3 млн грн, до сплати – 237,3 тис. грн.

Зауважимо, що органи фіскальної служби створюють комфортні умови для громадян, які декларують власні доходи. Зокрема, в Центрах обслуговування платників спеціалісти допомагають відвідувачам заповнювати декларації про майновий стан і доходи та надають відповідні консультації.

Також в Центрах розміщено спеціальні стенди, де знаходиться необхідна інформація про декларування доходів та отримання податкової знижки. Для подання декларацій на офіційному сайті ДФС України (sfs.gov.ua) існує сервіс “Декларування онлайн”, який дозволяє декларантам йти в ногу з часом, та контактувати з фіскальною службою через Інтернет.

Нагадаємо, що Деклараційна кампанія триватиме до 1 травня 2016 року.

Варто зазначити, що станом на 20 лютого 2017 року в області, серед інших громадян, декларації подали 6 мільйонерів. Четверо мільйонерів отримали дохід від продажу майна, один – успадкував майно, а другий задекларував інші доходи. Загальна задекларована ними сума склала 33 млн 835 тис. грн. Загалом в минулому, 2016 році, в Закарпатській області мільйонні статки задекларували 48 громадян, а в 2015 – 27.

ГУ ДФС у Закарпатській області

Про Захід