Депутати ініціюють питання щодо виділення коштів для переходу на державну форму навчання тих дітей, чиї батьки стали учасниками АТО

Опубліковано:

У ході першого пленарного засідання шостої сесії Закарпатської облрадикрайовий депутат Петро Добромільський ініціював внести до порядку денного наступного пленарного засідання питання щодо виділення коштів для переходу на державну форму навчання тих дітей, чиї батьки стали учасниками АТО.

Як наголосив обранець, депутатський корпус Закарпатської обласної ради маєзвернутися до Верховної Ради України щодо вирішення питання безкоштовного навчання дітей, батьки яких захищають країну на сході.

За його словами, нещодавно прийнята урядом відповідна постанова про виділення коштів для переходу на державну форму навчання дітей учасників АТО – не діє. “До мене, як до обласного депутата, звернувся один з учасників АТО з Іршавщини, дочка якого вчиться у педагогічному коледжі у Мукачеві. Оскільки цей чоловік ще не влаштувався на роботу, то сім'я зараз не має коштів оплачувати навчання. Я звернувся до керівника цього навчального закладу і нам вдалося оперативно розібратися у ситуації. Директор коледжу особисто звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням виділити кошти на дану потребу. Поки на обидва його звернення відповіді так і не було. Тож, я ініціюю внести до порядку денного наступної сесії Закарпатсьої обласної ради розгляд цього питання”, – запропонував колегам Петро Добромільський.

Депутатський корпус підтримав його ініціативу.Тож, на друге пленарне засіданні шостої сесії обласної ради, яке заплановане на 23 березня п.р., крайові обранці розглянуть проект рішення про звернення до Кабінету Міністрів України  щодо запровадження механізму оплати за навчання за рахунок коштів державного бюджету для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються на контрактній формі і є учасниками АТО або дітьми учасників антитерористичної операції.

Крім того, Петро Добромільський звернувся з усним запитом  про виділення коштів для встановлення  спортивних футбольних майданчиків із штучним покриттям у селах Імстичево та Дубрівка Іршавського району.

 Інший депутат облради Володимир  Паульо просив розглянути питання щодо виділення коштів на підтримку бджільництва за Програмою розвитку та підтримки тваринництва, птахівництва та бджільництва в області  на 2016-2020 роки на виплату доплат за наявні племінні бджолосім'ї та часткове відшкодування вартості придбаного обладнання для бджільництва, техніки для кочівлі бджіл для ФОП Юрія Хоми. Юрій Дьордьович – найбільший в області племінний бджолорозплідник з розведення карпатських бджіл ( 700 бджолосімей) та обсягів виробництва племінних бджолопакетів.

А обласний обранець Михайло Станко звернувся від імені жителів вул. Івана Франка с.Білки, присілка “Телятинець” розташованого по центральній дорозі з Ірщави у с.Великий та Малий Раковець. Як наголошує депутат, багато разів люди зверталися до районного керівництва про нагальну необхідність  капітального ремонту цієї дороги, та звідти –  одні порожні обіцянки з року в рік з кварталу в квартал. Автомобілі, автобуси, які  курсують з Раківця в Ужгород, Іршаву не їдуть – вони  пливуть, втрапляючи  з ями в ями. А у присілку “Телятинці” (вул. І.Франка) понад 200 осель, де проживає понад тисячу осіб, серед яких – діти дошкільного і шкільного віку. Тут розміщені дитсадок, хлібопекарня, сільське кладовище, магазини, майстерні, гаражі.  Проектно-кошторисна документація готова.

Всі депутатські  запити направлено у відповідні обласні інстанції для розгляду і вирішення.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід