Закарпатська СБУ викрила фіктивну легалізацію росіянина в Україні

Опубліковано:

Механізм незаконної легалізації російських громадян в Україні через фіктивне працевлаштування викрила на Закарпатті Служба безпеки України.

Правоохоронці виявили громадянина Росії, який в Ужгороді оформив юридичну контору на підставних осіб. Фіктивно працевлаштувавшись у ній, уродженець Уфи ділився власним досвідом “легалізації” з іншими іноземцями та особами без громадянства.

Громадянин РФ мав офіційний дозвіл на короткочасне перебування в Україні, але значно перевищив цей термін. Державним установам, уповноваженим продовжити строк законного перебування в нашій країні, він надав неправдиву інформацію про себе, зокрема про начебто його переслідування в Росії.

Співробітники СБУ також встановили, що насправді цей іноземець мав намір звернутися до суду, щоб повернути російському “Сбербанку” нібито борги громадян України.

На підставі матеріалів СБУ Ужгородський міськрайонний суд прийняв постанову про видворення громадянина РФ за порушення правил перебування в Україні. Іноземцеві також заборонений в'їзд в Україну на три роки.

Прес-центр СБ України

Про Захід