Діти з Луганської області, які зараз відпочивають на Закарпатті, гостювали у місцевих рятувальників

Опубліковано:

Зараз, у рамках реалізації соціально-культурного проекту «Схід і Захід – разом», на базі Воловецької філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді «Арніка» відпочиває близько 70 учнів загальноосвітніх навчальних закладів Луганської області.

Сьогодні дітлахи поринули у цікавий світ роботи оперативно-рятувальної служби. Їх радо зустрічали професіонали державного пожежно-рятувального поста с. Нижні Ворота.

На подвір’ї діти разом з вихователями оглянули пожежний автомобіль і його оснащення та прослухали пізнавальну лекцію про його будову, оснащення та призначення. Окрім цього рятувальнки продемонстрували присутнім пожежні рукави й колонки, апарати на стисненому повітрі та інше спорядження, яке використовують у повсякденній роботі. Школярі також мали змогу відчути себе у ролі рятувальників, примірявши бойовий одяг та спробувавши попрацювати діелектричними ножицями.

На згадку всі отримали кольорові листівки з правилами поводження при знаходженні вибухонебезпечних предметів. Діти отримали масу вражень та позитивних емоцій і пообіцяли, що цей візит не буде останнім.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід