Стартувала восьма «Ужгородська палачінта» (Фоторепортаж)

Опубліковано:

Традиційно, фестиваль розгорнувся у Боздоському парку і розважатиме містян й туристів 11-12 лютого.

Цьогоріч організаторам неабияк допомагає погода, на вулиці світить сонечко, тож прогулятися до парку чи не обов'язок усіх містян. З самого ранку в парк приходять ужгородці та групи туристів. Тут можна не тільки спробувати млинці і шашлики, але й придбати вино, медову та сирну продукцію. Також для охочих робити селфі – розгорнулася тематична фотозона. Багато людей збираються і біля ятки волонтерів Руху підтримки закарпатських військових, де патріоти заробляють гроші для 15 ОГПБ, “Ужгородська ПАЛАЧІНТА” — це гастрономічний фестиваль з різноманітною культурною та розважальною програмою, що поєднує українські і закарпатські традиції та сучасні тенденції. Назва фестивалю — “палачінта” (від угорськ. “palacsinta”), що на закарпатському діалекті означає “млинець”. Також фестиваль матиме благодійне направлення. Разом з Рухом підтримки закарпатських військових готуються заходи по збору коштів для потреб армії, а підприємці віддадуть на ці цілі частину виручки.

У програмі фестивалю:

народні гуляння, концертна програма, веселі розваги та конкурси;

сюрпризи для дітей;

призи для сміливців, що вилізуть на стовб; традиційні закарпатські страви;

дегустація напоїв, вина, меду, млинців, тощо; конкурс на найсмачніші млинці, нагородження переможців;

тематичні фотозони;

безпрограшна лотерея;

спалення чучела зимової “мари”;

благодійні акції — збір коштів для військових;

чудовий зимовий настрій!!!

Організатори: Не Понял Корпорація Свят, Закарпатська ліга КВН, Інститут туризму Карпатського регіону, МГО СтудРеспубліка Закарпаття, Рух підтримки закарпатських військових.

За сприяння: Закарпатської ОДА, Ужгородської міської ради, Управління культури Закарпатської ОДА та Закарпатського обласного організаційно-методичного центру культури.

Про Захід