Під час пожежно-профілактичного відпрацювання рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Опубліковано:

З метою попередження виникнення пожеж, запобігання загибелі та травмування на них людей, а також для ознайомлення населення з основами пожежної безпеки рятувальники ДСНС проводять пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів області.

Сьогодні, 10 лютого відбулось чергове відпрацювання села Довге Іршавського району. Окрім бесід із населенням та активом села працівники Служби порятунку провели акцію “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, покликанням якої є роз’яснення питань безпеки життєдіяльності та популяризація професії пожежного-рятувальника. Місцем проведення було обрано дошкільний навчальний заклад № 2.

Вихованці ДНЗ мали можливість ознайомитися з тактико-технічними характеристиками пожежного автомобіля та бойового спорядження вогнеборців, котрі розповіли у яких випадках використовується те чи інше обладнання. Окрім того, бійці ДСНС надали вичерпні рекомендації, як користуватися первинним засобом пожежегасіння – вогнегасником. Після цього найсміливіші могли спробувати його у дії для ліквідації умовного загорання.

Особливу увагу рятувальники звертали на актуальній проблемі сьогодення – пожежах у житловому секторі, причиною виникнення яких є недотримання правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення та електрообігрівальних приладів.

Дітлахам та вихователям рятувальники розповіли, яких правил необхідно дотримуватися, щоб подібних пожеж не виникало та як діяти та куди звертатися по допомогу у разі, якщо біда все ж таки сталася.

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід