У міськраді Ужгорода радились про перспективи туризму

Опубліковано:

Засідання міської координаційної ради з туризму напередодні відбулося в Ужгородській міській раді. Відкриваючи зібрання, міський голова Богдан Андріїв наголосив, що думка підприємців, їхні досвід, бачення, яке ґрунтується на щоденному практичному досвіді, підтримка і коригування дій влади вкрай необхідні. Саме тому бізнес, який працює для туристичної привабливості Ужгорода, й запрошено для конструктивного діалогу.
Зокрема, щодо задіювання реконструйованого історико-архітектурного комплексу “Совине гніздо”, аби там постійно проходили цікаві, інтелектуальні і мистецькі заходи. Йшлося і про те, що тривалий час не працює аеропорт “Ужгород”, до нашого міста скеровують мало потягів, Закарпаття має дуже слабке залізничне з'єднання з абсолютною більшістю регіонів України, про призначення додаткових потягів на свята “Укрзалізниця” приймає рішення дуже пізно, коли більшість людей уже вирішили, де і як відпочити, куди поїхати. Через черги на кордоні, у тому числі пов'язані з постійною конфронтацією з власниками машин на іноземних номерах (“пересічниками”), до нас не хочуть їхати закордонні гості. Згадали і вкрай поганий сервіс служб таксі.
Начальник департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА Денис Ман зазначив, що міністр транспорту Володимир Омелян, відвідавши нещодавно Закарпаття, дав слово, що аеропорт Ужгород” запрацює у цьому році і попередньо йшлося, що вже у березні. Для реконструкції злітної смуги у 2017-му планують надати 14 мільйонів гривень, аби виконати всі вимоги для прийому літаків типу “Боїнг”, інше питання – використання словацького повітряного простору – не таке складне, як щодо технічного стану летовища. Денис Ман розповів і про те, як працює керівництво області, щоб розширити залізничне сполучення Закарпаття з іншими регіонами та щодо, розбудови мережі та зручності пунктів пропуску на кордонах.
Посадовець ОДА також відзначив, що нинішня команда Ужгородської міської влади вперше комплексно і стратегічно підійшла до програми туризму, його розвитку в Ужгороді. А серед першочергових питань попросив вирішити питання інформаційних стендів на вокзалах для приїжджих, туристів, відновлення роботи туристично-інформаційного центру, а також на весь рік формувати і широко анонсувати дати проведення фестивалів. Ще до кінця лютого заплановане зібрання надавачів туристичних послуг всього Закарпаття і є ініціатива створити саморегулююче об'єднання, яке могло б напрацьовувати пропозиції і вирішувати питання залучення туристів. Домовилися також, що обласна адміністрація більш активно інформуватиме і міську раду Ужгорода, і підприємців про можливості побувати на виставках, форумах, що це буде робитися заздалегідь для якісної підготовки до презентації можливостей краю і безпосередньо закладів.
Прийняли також рішення про розширення складу Ужгородської міської координаційної ради з туризму та проведення, за дорученням міського голови, вже найближчими днями зустрічі з представниками служб таксі для вирішення проблем обслуговування в місті.

Ужгородська міська рада.

Про Захід