Мандрівна дитяча фотовиставка «Права людини очима дітей» продовжила свою подорож (Фото)

Опубліковано:

06 лютого 2017 року відбулося урочисте відкриття виставки у Приватній Академії бізнесу в м. Пряшеві. На захід було запрошено усіх переможців конкурсу з м. Ужгорода та їх педагогів. Також свою грамоту та подарунок отримала учениця Приватної академії Сімона Русінякова, яка виборола ІІ місце у номінації "Краща фоторобота".

На виставці представлені 20 кращих світлин та малюнки, які розкривають дитяче бачення проблеми прав людини: "Право на мирне зібрання", "Право на розвиток культури нацменшин", "Освіта або дискримінація", "Кожна людина має невід'ємне право на життя", "Кожен повинен вчити світ терпимості і дружби по відношенню до всіх людей", "Кожна людина має право на захист від несанкціонованого втручання в приватне та сімейне життя" та інші.

І українські, і словацькі школярі намагалися показати, що кожна дитина повинна отримувати особливий захист, що держава повинна піклуватися та забезпечити всі умови, щоби розвиватися фізично, розумово, морально і духовно.

Привітав гостей директор школи Юрай Кредатус, який наголосив, що тема прав людини є надзвичайно актуальною, незалежно від того, в якій країні ми живемо. Також привітали гостей з такою подією завідувач методичного кабінету управління освіти Ужгородської міської ради Даньків Ірина Зіновіївна, голова громадської організації КАПЛ "Вестед" Марія Менджул.

Ініціатор виставки в Словаччині Марія Симкович подякувала за сприяння у поїздці заступнику міського голови Ужгорода Олександру Білаку, начальнику управління освіти Ужгородської міської ради Оксані Бабунич та члену громадської організації "Інсайдер" Наталії Касинець.

Подарунком для всіх стало запрошення експонувати виставку протягом двох тижнів у найбільшому торговельному центрі Пряшева "Макс". Далі виставка помандрує до м. Кошіце, де на свою грамоту за І місце чекає учень гімназії Лукач Роланд.

Організатори заходу – управління освіти Ужгородської міської ради, ГО "Самоврядування молоді "Інсайдер", КАПЛ "Вестед", учнівське врядування міста Ужгорода "КОРЗО".

Медіа-центр учнівського врядування міста Ужгорода "КОРЗО".

Фото: Даніелла Шелельо, Мілена Поляковська та Марія Симкович.

 

Про Захід