Працівники Львівської митниці в паливному баку автівки виявили пляшки зі спиртним

Опубліковано:

Громадянин України в паливному баку легкового автомобіля намагався ввезти в Україну 32 пляшки італійського вина.

Так учора, 09.02.2017 року, в пункт пропуску "Краковець- Корчова" з Республіки Польщі  заїхав автомобіль VOLKSWAGEN PASSAT на польській реєстрації  під керуванням громадянина України, мешканця Львівщини. Для перетину кордону він  обрав смугу спрощеного митного контролю "зелений коридор".  Під час проведення візуального огляду автомобіля в працівників митниці виникла підозра про можливе переміщення товарів, що є обмеженими для переміщення через митний кордон України. У зв'язку з цим, автомобіль було виведено в місце для митного огляду. Там було виявлено 32 пляшки по 0,75 л. газованого вина „FIORELLI FRAGOLINO Bianco", виробництва Італії. Прихований від митного контролю товар був розміщений в паливному баку, доступ до порожнини якого здійснювався через спеціальний отвір.

Так, громадянин, вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України шляхом приховування їх від митного контролю з використанням спеціально виготовлених сховища.  

За цим фактом, за ознаками  ч.1 ст. 483 Митного кодексу України складено протокол про  порушення митних правил.  Товар та автомобіль вилучено. Їх вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

ГУ ДФС у Львівській області

Про Захід