Хустські депутати звинувачують райдержадміністрацію в непрозорому конкурсі «під конкретну особу»

Опубліковано:

Ще не завершилася скандальна справа з горезвісним очільником відділу освіти молоді та спорту  Хустської районної державної адміністрації П. Русином, як набирає обертів новий скандал пов'язаний з незаконним конкурсом на призначення заступника голови Хустської РДА. Депутати Хустської районної ради звернулися до правоохоронних органів з проханням перевірити чесність та прозорість конкурсу на вакантну посаду.

П'ятого cічня на сайті Хустської районної державної адміністрації  з'явилася інформація  про оголошення конкурсу на заміщення посади заступника голови Хустської РДА. Термін подачі заявок – 15  днів з дня опублікування, тобто до 20 січня.

Однак коли кілька депутатів з фракції "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у Хустській районній раді намагались подати документи 20 січня, в останій день завершення терміну подачі заявок, конкурсна комісія їх не прийняла. Аргументація була такою, що термін подачі документів вже завершився 18 січня, тобто на два дні раніше. Після цього група депутатів звернулася до поліції  з проханням провести розслідування. Працівники поліції зарєєстрували кримінальне провадження за статтею 366 ч. 1 Кримінального Кодексу України.

Коментуючи це, голова фракції  "Солідарність" у Хустській районній раді Сергій Деяк зазначив, що по-перше конкурс був не публічний і прописаний для однієї особи. Голова РДА навіть не повідомив членів фракції, з якими він безпосередньо повинен підтримувати контакт, про проведення конкурсу. Крім того, оголошення не було надруковане в газеті Хустської РДА та райради "Вісник Хустщини".  По-друге, дії голови конкурсної комісії Віктора Сабадоша, першого заступника голови РДА ("Радикальна партія") були спрямовані на умисне порушення законодавства.

Основний його аргумент  полягав у тому, що термін подачі документів завершився, але депутати що на офіційному сайті кінцевий термін подання заявок – 20 січня, на що Сабадош не знайшов жодних аргументів.  На даний момент відомо, що в конкурсі брав участь лише один учасник – Михайло Калинич, депутат Хустької районної ради від  фракції "Радикальна партія Олега Ляшка".

"Дії представників конкурсної комісій і голови Хустської районої державної адміністрації порушують не лише чинне українське законодавство, а, що не менш важливо,  й ті ідеали, за які багато українців відали своє життя на майдані, і які гинуть зараз на Сході України, захищаючи права людини та громадянина", – коментує ситуацію, що склалася, Сергій Деяк. – Фракція БПП "Солідарність" в Хустській районній раді буде уважно стежити за перебігом подій навокло цього незаконного призначення  і відстоюватиме свою позицію".

Хустська района організація партії "БПП "Солідарність"

Про Захід