За переміщення цигарок без «акцизок» українцю загрожує кримінальна відповідальність

Опубліковано:

За матеріалами працівників оперативного управління ГУ ДФС у Закарпатській області внесено відомості про спробу переміщення майже 6,5 тис. цигарок до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нашому співвітчизнику, у автомобілі якого, правоохоронці знайшли 6480 пачок "Compliment Super Slims 3" без акцизних марок України загрожує кримінальна відповідальність.

Зокрема, громадянину інкримінується вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за частиною 1 статті 204 Кримінального кодексу України по факту незаконного придбання з метою збуту, зберігання та транспортування з метою збуту через митний пост "Тиса" Закарпатської митниці ДФС в напрямку Угорщини незаконно виготовлених тютюнових виробів. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі, задля посилення протидії незаконному виготовленню та обігу підакцизних товарів, оперативне управління ГУ ДФС у Закарпатській області проводить на території області операції "Акциз-2017" та "Рубіж-2017".

Нагадуємо, що допомогти виявити порушників у сфері реалізації фальсифікованих та недоброякісних підакцизних товарів може будь-хто з громадян. У випадку виявлення підозрілої або підробленої підакцизної продукції, інформуйте співробітників оперативного управління ДФС області за тел.: 2-49-11 та 61-29-84.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід