Вогнеборці вчили мешканців селі Порошково рятуватися від пожеж

Опубліковано:

Аби запобігти пожежам у населених пунктах області, 8 лютого працівники оперативно-рятувальної служби Перечинського району спільно з представниками сільської ради та правоохоронцями в селі Порошково провели комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання житлового сектора.

Розпочався захід з інструктажу в приміщенні сільської ради. У присутності голови, депутатського корпусу та керівників установ населеного пункту працівники ДСНС проінформували їх про стан з пожежами на території району та надали методичну допомогу в організації навчання населення правилам пожежної безпеки на робочому місці та за місцем проживання населення.

Далі здійснили подворовий обхід житлового сектора, де фахівці пожежної справи розповідали краянам як треба поводитися, щоб уникнути біди й навчали правильним діям на випадок виникнення пожежі. Рейдова група також акцентувала свою увагу на дворогосподарствах соціально незахищених верств населення: літні люди, немічні, хворі, одинокі громадяни та ті, що входять до так званої групи ризику, котрі, за певних обставин, опинилися за межею бідності й питання забезпечення пожежної безпеки власних помешкань у них стоять далеко не на першому місті.

Також жителям були роздані тематичні листівки: "Як не допустити виникнення пожежі впродовж опалювального періоду".

Щоб запобігти нещасним випадкам з дітьми та роз'яснити небезпеку дитячих пустощів з вогнем, перечинські рятувальники провели відповідні виховні заходи для учнів місцевої загальноосвітньої школи та дошкільного навчального закладу. Учням 10-11-х класів розповіли про правила поведінки під час пожежі, як треба поводитися під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Також рятувальники провели профорієнтаційну роботу, яка стосується вступу випускників до вищих навчальних закладів ДСНС України. А для малечі дитячого садочка співробітники Служби "101" організували демонстрацію можливостей пожежно-рятувальної техніки. 

У ДСНС України у Закарпатській області 

Про Захід