Як волонтери “Барбосу” пса рятували (Фото, відео)

Опубліковано:

Вчора волонтери "Барбосу" разом з рятувальниками врятували собаку, який потрапив до пастки, впавши в люк тепломережі.

7 лютого о 14:00 до Служби порятунку “101” за допомогою звернулися волонтери Ужгородської організації захисту безпритульних тварин “Барбос”. Вони повідомили, що на вулиці Минайській біля старої котельні потрапив у пастку собака. На місце події виїхали професіонали рятувального відділення аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС України у Закарпатській області на чолі з майором служби цивільного захисту Сергієм Гаврилюком.

Бідна тварина потрапила у люк завглибшки близько 5 метрів та залізла поміж труб колишньої теплотраси, яка проходить по всій довжині дев'ятиповерхівки.

Передусім, рятувальники за допомогою генератора забезпечили освітлення місця події. А далі, озброївшись спеціальним інструментом, разом з волонтерами почали операцію по визволенню тварини, яка тривала до 21:00. Коли пса, вагою близько 30 кг, волонтери таки зуміли виманити з лабіринтів теплотраси, тоді рятувальники за допомогою рятувальної мотузки, витягли бідолашну тварину з шахти на верх.

Пес, від переляку, був досить агресивним, намагався покусати своїх рятівників, а коли його відпустили, то просто втік геть.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

У ДСНС України у Закарпатській області

Про Захід