На Закарпатті багато безробітних жінок

Опубліковано:





 На кінець вересня в об¬ласті зареєстровано 9,8 тис. безробітних осіб. Допомогу у зв'язку з безробіттям отримували 82,4 % осіб, які мали статус безробітного. З загальної кількості безробітних 61,4 % складали жінки.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у вересні 2014 р. порівняно з серпнем 2014 р. зросла на 144, або на 11,8 %, і на кінець місяця становила 1368. Порівняно з відповідним періодом минулого року показник знизився на 14,7 %.

Що стосується професій, то найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (36,7 % від загальної кількості заявлених вакансій), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (28,6 %) та працівників сфери торгівлі та послуг (10,2 %), а найменший — на технічних службовців (2,3 %) та кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства (1,4 %).

За сприяння державної служби зайнятості з початку року працевлаштовано 8233 особи, або 32 % громадян, які мали статус безробітного в цьому періоді. Лише у вересні вдалося знайти роботу для 1151 особи. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість працевлаштованих зросла на 6,5 %.

Серед зареєстрованих безробітних, що отримали роботу у вересні, понад 57 % молодь у віці до 35 років.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу у зв'язку з безробіттям упродовж серпня, становила 9 тис. осіб. Середній розмір допомоги у зв'язку з безробіттям становив 930 грн., що дорівнює 76,3 % законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1218 грн.), повідомив начальник відділу статистики праці ГУ статистики у Закарпатській області О. Головач.


Про Захід